Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Домашен арест за ресторантьора, застрелял главен готвач в Несебър

Домашен арест за ресторантьора, застрелял главен готвач в Несебър

Съдът прие, че по случая няма доказателства за умишлени действия и прие, че задържането под стража би се превърнало в една предварителна санкция, което е недопустимо според нормите на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи.

Бургаският окръжен съд наложи мярка "Домашен арест" на Кирил Христов - собственик на ресторант, който застреля главния си готвач в Несебър. Съдът прие, че по случая няма доказателства за умишлени действия и прие, че задържането под стража би се превърнало в една предварителна санкция, което е недопустимо според нормите на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи.

Като анализира доказателствено обезпеченитефакти по делото, съдът прие, че актът на произведена стрелба с процеснотооръжие не сочи за умишлени действия на обвиняемия. Наличните до моментадоказателства еднозначно насочват към извод, че действията на Кирил Христов, скоито е причинил смъртта на пострадалия – Никола Колев, не са били целенасоченикъм причиняване на общественоопасния резултат.    

Според обвинението, след организиранапочерпка в ресторанта, стопанисван от обвиняемия, при качване на пострадалия вавтомобила, държейки в ръце законно притежавано оръжие – пистолет „Зиг зауер“,Кирил Христов е произвел изстрел. В резултат пострадалият - Никола Колев е получил нараняване на гръдния кош.

Съдът акцентира: „четежестта на обвинението не е в състояние, сама по себе си, да оправадезадържането на лицето, когато от данните по делото не могат да бъдат изведенифакти, отнасящи се до съществуване на реална опасност от бягство или извършванена нови престъпления“.

На основание чл.64 ал.4 от НПК, Бургаският окръжен съдопредели наложената мярка „Домашен арест“. Съдът счита, че със същата успешноще бъдат постигнати целите по чл.57 от НПК, съобразявайки характера на тазипроцесуална мярка и ограниченията, които законът налага във връзка сизпълнението й.     

При обжалване или протестиране, делото щебъде гледано от Апелативен съд – Бургас, на 26.04.2016 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега