Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Драгнев: Всички валидатори ще заработят до края на месеца

Драгнев: Всички валидатори ще заработят до края на месеца

През юни започват съкращенията на контрольорките.

Днес Общински съвет по предварителна програма трябваше да гласува докладите за финансовото състояние на общинските дружества. Една обаче бе темата на дебатите - състоянието на фирмата превозвач "Бургасбус" и загубите, които предприятието търпи към този момент.

От ръководството на фирмата и от Общината се зарекоха, че превозвачът ще завърши годината на печалба. Освен това предстоят нови промени в графиците и линиите, които ще бъдат прецизирани след окончателното инсталиране на електронните валидатори и преглеждането на пътникопотока.

"До края на месеца всички валидатори вече ще работят. След това ще пристъпим към поетапното намаляване на персонала", обясни шефът на "Бургасбус" Петко Драгнев и посочи, че идеята е да няма сътресения както в обслужването, така и в масовото освобождаване на граждани, които ще отидат на борсата.

В рамките на дебатите стана ясно, че дружеството вече преминава към печалба, след тежката финансова 2017-а. Диян Димов от ГЕРБ посочи, че причината за това е качеството, което се вдигнало неимоверно миналата година. Инж. Драгнев допълни картината като поясни, че дружеството няма непокрити задължения нито към държавата, нито към кредиторите си.

Зам.-кметът Красимир Стойчев посочи, че част от загубите са само на документи, тъй като Общината закупила голяма част от новите автобуси, а фирмата превозвач трябвало да плаща наем за тях. Другото тежко перо в бюджета била поддръжката на тези автобуси, чиято гаранция е изтекла.

Темата продължи да вълнува съветниците близо час, въпреки широките дебати от въвеждането на новата транспортна схема, досега. Това накара и кметът Димитър Николов да се намеси с думите "Аз искам да се оплача. Не мога да се срещна с директора на Бургасбус, защото той е постоянно привикан при Вас".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега