Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дребните стоки от САЩ и Китай също ще се облагат с ДДС в Евросъюза

Дребните стоки от САЩ и Китай също ще се облагат с ДДС в Евросъюза

Мярката е част от политиката на ЕС за борба с укриване на данъци и разширява съществуващия в портал "Обслужване на едно гише" за регистрация по ДДС при продажби от разстояние.

Дребните стоки от САЩ и Китай на стойност под 22 долара също ще се облагат с ДДС при пристигане в Европейския съюз. Мярката е част от политиката на ЕС за борба с укриване на данъци и разширява съществуващия в портал "Обслужване на едно гише" за регистрация по ДДС при продажби от разстояние.

В момента ДДС и мита за малки покупки от страни извън ЕС не се дължат и често вратичката се ползва и при поръчка през интернет на по-скъпи вещи. С промените ще се намалят разходите за спазваме на изискванията по ДДС за сделки между търговци и потребители, казват от Съвета, цитирани от "Стандарт".

Дължимите суми по ДДС ще бъдат плащани в страната членка, откъдето е потребителят, което гарантира по-справедливо разпределяне на данъчните приходи сред страните членки. Освен това новите правила правят онлайн платформите отговорни за събирането на ДДС при продажбите на разстояние, които те улесняват.

Измамите с ДДС от онлайн продажби в ЕС се оценяват на 5 млрд. евро годишно, а целта на новите мерки е да намалят рязко тази сума. До края на 2020 г. страните от ЕС ще трябва да въведат правилата на директивата в националните си законодателства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега