Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дрямката преди изпит води до по-добри резултати

Дрямката преди изпит води до по-добри резултати

Краткотрайният сън преди тест се оказва също толкова ефективен, колкото и бързият преговор, но минимизира стреса и по този начин позволява на паметта ни да се преструктурира.

Дрямката преди изпит води до по-добри резултати, твърдят сингапурски учени. Краткотрайният сън преди тест се оказва също толкова ефективен, колкото и бързият преговор, но минимизира стреса и по този начин позволява на паметта ни да се преструктурира.

Учените вече потвърдиха, че сънят след сесия на учене помага за преместването на приетата информация от краткотрайната, в дългосрочната памет. Специалисти от Сингапурския медицински институт провели експеримент с реални студенти, за да открият коя е по-подходящата подготовка - преговорът, или дрямката, пише "Daily Mail".

Специалистите събрали 72-ма доброволци, които присъствали на лекция за 12 вида мравки и раци. Участниците трябвало да изучат техните особености, хранителни навици, ежедневна рутина и хабитат. След 80-минутна презентация, доброволците били разделени на три групи. Едната трябвало да преговаря наученото, другата била свободна да поспи, а третата можело да гледа филм или да се занимава с друго. Последвала още една 80-минутна лекция, след което тест с 360 въпроса.

Най-добри оценки получили тези, които поспали преди да се явят на изпита, обяви д-р Джеймс Къзинс - ръководител на изследването. Според него, преговорът в последния момент има по-краткотраен ефект и поради тази причина е по-малко продуктивен метод за подготовка. Като най-подходящо време специалистът посочва диапазона около 3 часа след обяд, когато вниманието и фокуса ни отслабват.

Екипът от учени не съветва студентите да зарежат ученето, разбира се. Резултатите не са достатъчно статистически убедителни, за да превърнат изводите в доказана теория. Въпреки това, ръководителят д-р Късинс подчертава, че почивката е от изключителна важност и може да бъде също толкова ефективна, колкото и залягането над лекциите в последния момент.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега