Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дървеници нахапаха обвинен в каналджийство, съдът го пусна под домашен арест

Дървеници нахапаха обвинен в каналджийство, съдът го пусна под домашен арест

На Ангел А. е поставена диагноза „алергичен дерматит и алергичен конюнктивит, вследствие на ухапвания от дървеници“.

Обвиненият в каналджийство Ангел А. бе пуснат под домашен арест поради наличие на дървеници в бургаския затвор. Мярката за неотклонение бе изменена от Бургаския районен съд, след като арестантът бил нахапан от насекомите и направил тежка реакция.

Отразпита на началника на Затвора на Бургас, Мангъров, съдът установи, че въввръзка с извършена проверка от ГД ИН се е установило наличие на дървеници вспалните помещения на Затвора. Било препоръчано помещенията да се третират съсспециални препарати, тъй като са налице оплаквания от някои затворници, че сабили нахапани от тези насекоми, което наложило да бъде извикан екип от Спешнамедицинска помощ, който да постави съответните медикаменти на затворниците.

Всъдебномедицинската експертиза, приета от Бургаския районен съд, вещото лицепосочва, че при прегледа на Ангел А. е установен папулозен обрив и ливиднипетна, по кожата на ръцете, краката, врата и лицето на обвиняемия, както иекскориации. Очите на Ангел били с инекция на конкюктивите и лек оток наклепачите.

Вещото лице е посочило, че в действителност биологичният вид нанасекомото нанесло тези увреждания е дървеница и по-конкретно креватнадървеница, което е кръвосмучещо насекомо, което живее в матраци, дюшеци и цепнатини.На Ангел А. е поставена диагноза „алергичен дерматит и алергичен конюнктивит,вследствие на ухапвания от дървеници“.

Посочено е, че е необходимоспециализирано лечение в рамките на няколко дни, като се препоръчва лицето дабъде изведено от тази среда.Бургаскиятрайонен съд намери, че има новонастъпили обстоятелства, които обосноваватизменението на мярката за неотклонение на обвиняемия.

Според съда видно отизготвената съдебномедицинска експертиза е налице заболяване, което е причиненона Ангел А., вследствие на престоя му в Затвора – гр. Бургас. Съдебният съставпрецени, че мярката за неотклонение „Задържане под стража“ е неадекватна.

Бургаскиятрайонен съд се позова и на практиката на Европейския съд по правата на човека,който многократно е посочвал, че държавата дължи грижа за лицата, намиращи се впенитенциарните заведения, като е длъжна да осигури на лицата нормални условияза живот, както осигуряването на ефективно лечение на лишените от свобода.

Стези съображения Районен съд – Бургас определи мярка за неотклонение „Домашенарест“ на Ангел А. Определението подлежи на обжалване в тридневен срок предОкръжен съд – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега