Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дянков: Ще има коледни надбавки за пенсионерите, ако има пари

Дянков: Ще има коледни надбавки за пенсионерите, ако има пари

Ще има коледни надбавки за пенсионерите, ако в края на ноември все още сме на плюс в бюджета. Това каза финансовият министър Симеон Дянков, който разгледа разкопките на крепостта на полуостров Урдовиза в Китен.

Ще има коледни надбавки за пенсионерите, ако в края на ноември все още сме на плюс в бюджета. Това каза финансовият министър Симеон Дянков, който разгледа разкопките на крепостта на полуостров Урдовиза в Китен.

"Завършихме септември за първи път от 2008 г. с излишък, октомври също бе добър месец, по предварителни данни, ще имаме балансиран бюджет, така че ако и ноември е добър, може би ще има възможност и за коледни надбавки за пенсионерите, но за да не сме популисти, гледаме бюджета за ноември.”, уточни Дянков.

„Аз обмислям, само като имам парите, така че това ще се говори през първата седмица на декември. Не сме правили никакви разчети, просто гледаме бюджета да се изпълни. Пенсионерите тази година са около 2 150 000, значителна бройка - така че винаги, когато става въпрос за увеличаване на пенсии – дали надбавки или постоянно увеличаване, както правим от следващата година с 9.8%, това е значителна сума”, допълни финансовият министър.

Финансовият министър обаче бе категоричен в това, че нито един държавен служител няма да получи допълнително пари преди Коледа или така наречената 13-та заплата:

"В никакъв случай, откакто аз съм министър, никога не са давани и никога няма да се дават. На тях им се плаща, за да си вършат работата. Знаете, че променихме Закона за държавния служител от месец август, така че по-добрите служители получават до 30% гъвкаво заплащане, но извън това няма да има никакви допълнително пари. Изчистихме го това от закона, всъщност се оказа, че в над 80 закона имаше такава възможност. Вече няма, защото не смятам, че те трябва да получават повече, отколкото им пише в договорите."  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега