Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дянков се извини на "пияната опозиция"

Дянков се извини на "пияната опозиция"

Финансовият министър Симеон Дянков се извини за думите си вчера, че част от опозицията е пияна. До това извинение се стигна, след като председателят на Народното събрание Цецка Цачева прекъсна заседанието на парламента за 15 минути малко след началото му заради "безредици в пленарната зала", както тя сама ги определи.

Финансовият министър Симеон Дянков се извини за думите си вчера, че част от опозицията е пияна. До това извинение се стигна, след като председателят на Народното събрание Цецка Цачева прекъсна заседанието на парламента за 15 минути малко след началото му заради "безредици в пленарната зала", както тя сама ги определи.  От Коалиция за България поискаха Дянков да бъде отстранен от залата за изявлението си вчера.

Припомняме, че по време на обсъждането на държавния бюджет вицепремиерът коментира пред журналисти "...поизмориха се, част от опозицията вече е пияна явно, така че не могат дори да си вдигат ръцете". Заради тези думи от левицата днес поискаха той да се извини или да бъде отстранен от пленарното заседание.

Цачева отговори, че правомощията, които са разписани на председателя, са само по отношение на народните представители. „От човек, който се е обявил за Брад Пит, който ще пляска руснаците, този тон не е подходящ“, коментира червеният депутат Петър Курумбашев. Според Мая Манолова поведението на Симеон Дянков е обидно към българския парламент. „Симеон Дянков си позволи, след като мълча в пленарна зала повече от 13 часа, да прави коментари отвън, зад гърба на народните представители”, каза Манолова.

„Очевидно опиянението не е в народните представители, а в този, който изрича тези думи“, заяви и Димчо Михалевски. Министър Дянков прие виковете в залата с усмивка. Тогава Цачева прекрати заседанието за 15 минути. След подновяването му обаче Симеон Дянков се извини в пленарна зала за думите си вчера, като се обърна специално към депутатите от Коалиция за България.

"Искрено се извинявам за думите си от вчера късно вечерта. Може би умората след многочасовите заседания тук си каза думата. Извинявам се за това, което казах, и се надявам, че ще го приемете и днес в добър порядък ще можем да си свършим работата", заяви той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега