Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК отпусна близо 2 млн. евро за щетите от наводненията у нас

ЕК отпусна близо 2 млн. евро за щетите от наводненията у нас

Европейската комисия отпусна 1,98 млн. евро на България за възстановителни дейности след наводненията през 2014-а. Парите идвад от фонд "Солидарност". Отпуснати бяха средства и на Италия и Румъния.

Европейската комисия отпусна 1,98 млн. евро на България за възстановителни дейности след наводненията през 2014-а. Парите идвад от фонд "Солидарност". Отпуснати бяха средства и на Италия и Румъния. Средствата ще се изразходват за възстановяване на жизненоважни услуги и инфраструктура, за покриване на разходите за спешни и спасителни операции и за почистване в засегнатите региони.

Общата помощ възлиза на 66,5 млн. евро, които ще бъдат разпределени между трите страни. Най-голяма е финансовата подкрепа за Италия, която ще получи 56 млн. евро. Съседска Румъния пък ще разполага с 8,5 млн. евро помощ.

„Финансовата помощ,предлагана в представеното днес решение, ще помогне на едни от най-слабо развитите региони вЕвропа да стъпят отново на крака. Тя също така показва солидарността със 130-те хиляди души,които се опитват да преодолеят последствията от опустошителните наводнения,“ заяви Корина Крецу, комисар по въпросите на регионалната политика.

Според доклада на ЕК, Северозападният район е един от най-слабо развитите региони в ЕС, пострадали при наводненията през 2014-а. Според заявлението щетите са били най-големи вград Мизия и село Крушовица. Наводнени са 700 жилищни и обществени сгради, както и основнипътища и земеделски стопанства.

На 2 август кметът на Мизия обяви бедствено положение и сеналожи над 800 души да бъдат евакуирани. Сериозни щети бяха нанесени на енергийната,водната и транспортната инфраструктура, както и на обществени сгради, обекти на културнотонаследство и защитени природни територии.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега