Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕП през 2016 - Мигрантите, личните данни и промените в климата

ЕП през 2016 - Мигрантите, личните данни и промените в климата

Новата година за Европейския парламент вече започва. Следващото пленарно заседание ще се състои на 18-и януари в Страсбург. Макар в самото начало на новата година, евродепутатите вече имат предвид основните горещи теми, които ще залегнат в работата на парламента тази година.

Новата година за Европейския парламент вече започва. Следващото пленарно заседание ще се състои на 18-и януари в Страсбург. Макар в самото начало на новата година, евродепутатите вече имат предвид основните горещи теми, които ще залегнат в работата на парламента тази година. А кръгът от въпроси се очертава доста широк - от кризата с мигрантите до политиката относно климата. Сред приоритетите са и борбата с тероризма, подобряването на системата на корпоративно данъчно облагане и укрепването на защитата на личните данни онлайн.

Една от ключовите теми за 2016-а, разбира се, е мигрантите и миграционният натиск, който постави Евросъюза пред доста сложни предизвикателства. През следващите месеци европарламентът ще разгледа ред предложения на Европейската комисия за справяне с кризата.

Депутатите ще гласуват и относно изготвянето на общоевропейски списък с безопасни страни на произход, което следва да ускори разглеждането на искове от мигранти за даване на убежище.

Ръка за ръка с миграционния натиск вървят и регулациите за сигурността и защитата на личните данни. Терористичните атаки през 2015 г. дадоха нов тласък на идеята за използването на данните на пътуващите със самолет за идентифициране и залавяне на подозрителни лица.

Депутатите и представители на европейските правителства достигнаха до предварително споразумение по законодателството през декември, като то скоро ще бъде подложено на пленарно гласуване. На сходен етап са и мерки за засилване на правомощията на Европол – окончателното гласуване в пленарна зала се очаква през пролетта.

Парламентът е близо също така до финализиране на промените в законодателството за защитата на личните данни, по които се работи от години. През декември се стигна до предварително споразумение със Съвета за правилата, които трябва да дадат на потребителите в Интернет повече контрол върху събираната от тях лична информация.

Другата гореща тема са данъците и данъчното облагане. Предстоят промени, които да гарантират, че големите корпорации ще плащат данъци там, където реализират печалби. Друга комисия на Парламента ще разследва скандала с вредните емисии от колите и пропуските, които позволиха на производители да манипулират данните от тестовете.

Тази година ЕС ще трябва да започне да изпълнява поетите ангажименти със споразумението за климата в Париж от декември 2015 г., където бяха заложени цели за намаляване на световните емисии на парникови газове след 2020 г. В програмата на Парламента са включени гласувания за реформиране на схемата за търговия с емисии в ЕС и нови правила за замърсяването от сухопътния транспорт.

Депутатите ще продължат да настояват за изграждане на единен цифров пазар в Европа, като незаконодателен доклад по тази тема ще бъде приет още през януари. Преговорите по международни договори като Споразумението за търговията в сферата на услугите (TiSA) и партньорството между ЕС и САЩ за свободна търговия и инвестиции (ТПТИ) ще продължат да бъдат обект на контрол от страна на ЕП.

Освен това Парламентът ще участва в популяризирането на идеята за „кръговата икономика“, която разчита на рециклиране и повторно използване на продукти, и в изграждането на енергиен съюз в Европа, основан на надеждни доставки на енергия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега