Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕП ще гласува нови правила за по-добър баланс между работата и семейството

ЕП ще гласува нови правила за по-добър баланс между работата и семейството

Една от основните цели е да се засили присъствието на бащите в живота на децата им.

Европейският парламент ще гласува за осигуряването на условия на труд, които дават повече свобода на родителите и на хора, които се грижат за близките си. Една от основните цели е да се засили присъствието на бащите в живота на децата им.

Парламентът ще се произнесе на 4 април по правила за постигане на по-добър баланс между личния и професионалния живот. Законодателството е стъпка към изграждането на по-социална Европа и цели да стимулира бащите да посветят повече време на семейството си, да подкрепи равенството между половете и да гарантира равни възможности за жените.

Депутатите се обявяват за по-високи минимални стандарти по отношения на отпуска за родители и хора, които се грижат за свои близки, за да не се налага те да избират между кариерата и семейството.

Договореният текст със Съвета гарантира правото на поне 10 дни платен отпуск за бащата (или втория родител) покрай раждането или осиновяването на дете. Заплащането ще трябва да бъде не по-ниско от това, което служителят получава при болнични.

Също така се регламентира правото на поне 4 месеца родителски отпуск, от които два месеца няма да могат да се прехвърлят на другия родител. Заплащането за периода, който не може да се прехвърля, ще бъде определено от държавите членки.

Хора, които се грижат за тежко болни или зависими близки, ще имат право на пет дни отпуск от работа. Текстът също така засилва правото им, както и правото на родители на деца до 8 години, да изискват от работодателите гъвкави условия на труд, например възможности за работа извън офиса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега