Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕС брои делфините в Черно море за 390 000Е, "зелените" за 5 пъти повече

ЕС брои делфините в Черно море за 390 000Е, "зелените" за 5 пъти повече

Скандална афера стои зад анулираната поръчка за броене на делфини по българското крайбрежие, алармира Гражданският комитет за борба с корупцията. В писмо до медиите оттам заявяват, че докато "зелени" активисти се говтели да приберат 3.5 млн лв, се оказва, че Евросъюзът вече е организирал друго броене на делфините, при това в цялото Черно море за далеч по-малка сума.

Скандална афера стои зад анулираната поръчка за броене на делфини по българското крайбрежие, алармира Гражданският комитет за борба с корупцията. В писмо до медиите оттам заявяват, че  докато "зелени" активисти се говтели да приберат 3.5 млн лв, се оказва, че Евросъюзът вече е организирал друго броене на делфините, при това в цялото Черно море за далеч по-малка сума. Ето какво се казва още в съобщението:

"Изпълнението тече в момента и обществената поръчка за броене на българските делфини е безмислена и излишна. Наша проверка установи, че Главна дирекция "Морско дело и рибарство" на Европейската комисия е възложила обществената поръчка на английския изпълнител MacAlister Elliott & Partners. Възложено е установяване на числеността на делфините не само в българското Черноморие, а в цялото Черно море. Това е глобален проект за изследване на отрицателно въздействие на рибарството върху китоподобните, като основна част на проекта е броене на популацията на делфините.

Поръчката е на скромната стойност от 397000 евро. Става дума буквално за подаряване на 3.5 млн лв на някого срещу имитиране на работа. Както вече алармирахме, единственият поканен кандидат за усвояване на сумата от ИАОС към МОСВ бе новорегистрираното обединение "Делфин", зад което стоят "Зелени Балкани" в съдружие с "Тетис"- Италия. Тези два субекта се оказаха вплетени по странен и съмнителен начин и в другата международна поръчка за броене на делфини, която тече в момента и която е възложена на британската MacAlister Elliott & Partners.

По този проект наскоро е проведена първата международна експедиция в Черно море с облитане със самолет. Ръководител на екип е бил д-р Simone Panigada - вицепрезидент на Институт Тетис, Италия, който е партньор на „Зелени Балкани“ в обединение „Делфин”. Неизвестно защо и как, но в самолета е присъствал и представителят на „Зелени Балкани" Димитър Попов! Настояваме от всички замесени в "делфинските схеми" да дадат ясен отговор дали са имали намерение да се възползват от труда на MacAlister Elliott & Partners и да го представят после като своя дейност, но вече по апетитния проект за 3.5 млн лв.

И още - да отговорят защо Евросъюзът е оценил преброяването на делфините в Черно море на 397 000 евро, а у нас се дават 3.5 млн лв за броене само в български териториални води. Имаме информация, че в Изпълнителна Агенция по околна среда са били абсолютно наясно с дублирането на двете поръчки, но са запазили мълчание".  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега