Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕС изплаща на два транша поисканата помощ от 160 млн. евро

ЕС изплаща на два транша поисканата помощ от 160 млн. евро

Европейският съюз ще предостави 160 млн. евро на България за управление на границите и преодоляване на миграционната криза. Това обяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след заседанието на Европейския съвет в Братислава. Помощта за страната ни се очаква да бъде изплатена на два транша.

Европейският съюз щепредостави 160 млн. евро на България за управление на границите и преодоляванена миграционната криза. Това обяви председателят на Европейската комисияЖан-Клод Юнкер след заседанието на Европейския съвет в Братислава. Помощта застраната ни се очаква да бъде изплатена на два транша.

$България няма да бъдеоставена сама и това е благодарение на многобройните интервенции на българскияпремиер. По време на разговорите днес Европейският съвет реши 108 млн. евро дабъдат отпуснати за нуждите на България. Целта ни е тази сума да достигне 160млн. евро, каквото е искането на българския премиер Бойко Борисов. Следващитедни и седмица ще направим необходимото, ще намерим механизмите, за да намеримтези средства”, подчерта председателят на Европейската комисия.

"През последните седмици дискутираменепрестанно ситуацията с българския премиер и какво трябва да се направи.Коментирах и в сряда по време на речта ми, че за Българи трябва да бъдатизпратени 200 офицери на Фронтекс и също така да бъдат осигурени веднага париза коли, които са необходими за охрана на границата“, каза още Юнкер. Премиерът Борисовблагодари за подкрепата на колегите му в Европейския съвет и посочи, че това екатегорична оценка за добрата работа България.

"Не мога да си спомня досега странатани да е посочвана с отделно решение и целево да се направи нещо за България.Доволен съм от желанието и амбициозността на всички нас да се отговори напопулизма и национализма“, посочи министър-председателят. Според него няма по-добромясто за живеене от Европа.

"Днес видях в колегите желание и амбиция в Европада става още по-добре. България е пример, че след като посочихме проблема, можеи бързо да действа Европейската комисия“, каза той.Премиерът Борисов посочи, честраната ни разполага с финансови възможности да осигури техника, но по-важна еевропейската солидарност и оценката на колегите. 

"Днес чешкият премиерСвободка каза, че иска във всяко публично изказване на колегите, което щенаправят, да се посочи, че заради добрата работа България ще бъде поощрявана.Това е оценка за работата ни“, заяви още премиерът.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега