Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Евакуираните от Ухан българи дадоха отрицателна проба за коронавируса

Евакуираните от Ухан българи дадоха отрицателна проба за коронавируса

Двамата са поставени под карантина.

Двама българи - мъж и жена, бяха евакуирани от Ухан с военния самолет “Спартан”. Те пристигнаха в София в неделя вечерта. Първият тест за коронавируса, на който двамата бяха подложени, е дал отрицателен резултат. Въпреки това те бяха поставени под карантина за карантинния период от 14 дни.

Първоначално те бяха транспортирани от Китай до Франция заедно с още 251 души от 30 държави в рамките на общоевропейска спасителна операция. Българите вече са настанени в Катедрата по инфекциозни болести на Военномедицинска академия, макар да са в добро здравословно състояние.

"Ще им бъде направен и повторен тест, за да се предотврати фалшив отрицателен резултат в случай, че са се заразили по време на полета". Това каза полк. доц. Георги Попов, началник Катедра по инфекциозни болести, на брифинг с главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, предава БНТ.

Междувременно, мерките за контрол по летищата и пристанищата у нас остават. По границите служителите мерят температурата на влизащите в страната пътници. Когато се установи, че пасажерът има висока температура, той се отвежда в стаичка и попълва анкетен лист за неговото състояние включително дали има някои болки и неразположения. Към анкетния лист има брошура на български и английски, в която е описано какви са действията, които той трябва да предприеме след това, уточни здравният министър Кирил Ананиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега