Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Евродепутатите настояват за пълен одит на Facebook

Евродепутатите настояват за пълен одит на Facebook

ЕП настоява компанията да позволи на органите на ЕС да извършат цялостен одит на платформата.

Евродепутатите настояват за пълен одит на Facebook. Причината е скандала с "Кеймбридж Аналитика" и личната информация на потребителите, използвана неправомерно в рамките на референдума в Обединеното кралство за членството в ЕС и за целеви действия по време на президентските избори в САЩ през 2016 г.

В резолюцията приета в четвъртък, евродепутатите настояха компанията да позволи на органите на ЕС да извършат цялостен одит на платформата, за да оценят сигурността на данните и защитата на личните данни.

Евродепутатите считат, че Facebook не само е нарушил доверието на гражданите на ЕС, но и правото на ЕС. Те препоръчват техно гигантът да направи значителни промени в платформата си, за да спазва правото на ЕС в областта на защитата на личните данни.

За предпазването от изборна намеса чрез социалните медии, евродепутатите предлагат:

* прилагане на конвенционални („офлайн“) избирателни гаранции: прозрачност и ограничения на разходите, зачитане на сроковете за размисъл и равно третиране на кандидатите;
* по-ясно разграничаване на политическата употреба на онлайн реклами и кой стои зад тях;
* забрана на профилирането за изборни цели, в т.ч. използването на онлайн поведение, което може да разкрие политически предпочитания;
* платформите на социалните медии да обозначават съдържанието, споделено чрез ботове, да ускорят процеса на премахване на фалшиви профили и да работят с независими проверители на факти и с академичните среди;
* разследванията на предполагаема злоупотреба с онлайн политическо пространство от страна на чуждестранни сили трябва да бъдат извършени от държавите членки с подкрепа на Евроюст.

Резолюцията отразява решенията, взети след срещата през май 2018 г. между водещите членове на ЕП и главния изпълнителен директор на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг и трите последвали изслушвания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега