Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европа преминава към тол системи

Европа преминава към тол системи

Новите правила трябва да влязат в сила в следващите 10 години.

Европейският парламент прие регламент, който определя, че леките и тежкотоварните автомобили в ЕС ще бъдат таксувани в съответствие с това доколко реално ползват пътищата и какво количество емисии генерират.

Страните в ЕС, които към момента ползват системи за таксуване за времеви период (винетки), ще трябва да преминат към тол системи, основани на изминатото разстояние. Новите системи ще трябва да влязат в сила от 2023 г. за камионите и автобусите и от 2027 г. за вановете и микробусите.

Промените засягат само пътищата и магистралите, които са част от Трансевропейската транспортна мрежа, и само случаите, в които се събират пътни такси. Страните членки са свободни да решат да не събират такси.

Настоящите правила на ЕС за пътните такси засягат само камионите с тегло над 12 тона и не включват автобуси и микробуси. Депутатите подкрепят идеята за налагането от 2020 г. на такси за всички превозни средства, пренасящи стоки и пътници, за да бъдат третирани справедливо всички водачи.

Държавите членки ще имат възможност да предлагат намаления на таксите на шофьори на леки автомобили, ванове и микробуси, които пътуват редовно. Тази мярка цели да подпомогне хора, които се придвижват от покрайнините на градовете и от отдалечени райони.

Що се отнася до леките автомобили, депутатите искат страните членки, използващи винетки, да предлагат такива за един ден или за една седмица и да има ограничения за цените им. Те са против принуждаването на преминаващи шофьори от други страни да плащат скъпи винетки за дълъг период от време.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега