Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европа регистрира първи случай на родилен дефект, асоцииран със Зика

Европа регистрира първи случай на родилен дефект, асоцииран със Зика

Испанска клиника регистрира първи случай на родилен дефект, асоцииран със Зика, в Европа. Според медиците в лечебното заведение в Барселона, майката се е заразила с вируса по време на пътуване в Латинска Америка. Бебето й се родило в понеделник и е диагностицирано с микроцефалия.

Испанска клиника регистрира първи случай на родилен дефект, асоцииран със Зика, в Европа. Според медиците в лечебното заведение в Барселона, майката се е заразила с вируса по време на пътуване в Латинска Америка. Бебето й се родило в понеделник и е диагностицирано с микроцефалия.

Според Министерството на здравеопазването на Испания, това може да се окачестви като първият случай на родилен дефект, дължащ се на вируса Зика, в Европа, предава CNN. Към момента в страната има 190 установени заразени пациенти. 189 от тях са влезли в контакт със заразата зад граница, а в единия от случаите вирусът е предаден по полов път. 

Заразяването на бременна жена с вируса Зика не означава задължително увреждане на плода, успокояват специалистите. От испанските здравни служби коментираха, че през последните месеци други пет жени, заразени с щама, са родили здрави бебета.

Заразата се разпространява от комари от вид Аедес албопиктус. Вирусът е разпространен в най-малко 65 страни по света, като Световната здравна организация очаква през следващата година регистрираните случаи да достигнат 3-4 млн. души само в американските континенти. Към момента не съществува специфична имунопрофилактика и специфична антивирусна терапия. Съветът към гражданите е да избягват пътуванията до засегнатите региони и да се пазят от ухапвания от комари.

Основни симптоми на заболяването са: повишена телесна температура, обрив по тялото, мускулни и ставни болки, конюнктивит, отпадналост, които обичайно отшумяват в рамките на 4 до 7 дни. Рядко причинява заболяване при хората и в около 80% от случаите протича безсимптомно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега