Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европарламента създава единен цифров портал за електронни услуги

Европарламента създава единен цифров портал за електронни услуги

Страните членки ще трябва да модернизират своите системи.

Европейският парламент одобри създаването на единен цифров портал за електронни услуги. Платформата "Вашата Европа"ще служи като единен вход за услуги на всички официални езици на ЕС. Те ще включват издаване на удостоверения за раждане, подновяване на лични документи, подаване на документи за получаване на пенсия, предоставяне за разрешително за търговска дейност, признаване на дипломи, регистрация на превозно средство и други. През него ще може да се подават искания за услуги в рамките на отделна страна, както и за презгранични услуги.

"Новите правила ще направят по-лесно за гражданите и бизнеса да се справят с документацията през единен цифров вход онлайн, който осигурява достъп до административни процедури и информация с високо качество. Единният цифров портал ще осигури отзивчиви, приобщаващи, преминаващи границите цифрови публични услуги, които са удобни за гражданите и фирмите", коментира малтийският евродепутат Марлене Мици.

Страните членки ще трябва да модернизират своите системи, за да гарантират, че те са изцяло достъпни онлайн, и то не само на официалния език в съответната страна, но и на още поне един допълнителен език. Онлайн услугите ще трябва да бъдат от високо качество и да бъдат достъпни за хората с увреждания.

Освен това порталът ще трябва да улесни представянето на информация от гражданите − веднъж след като гражданите са вкарали един документ в системата, няма да има нужда те да го подават отново. Той ще може да бъде използван повторно от съответния административен орган при нужда.

Според еврокомисаря за вътрешния пазар Елжбиета Биенковска системата ще спестява на гражданите 855 000 часа, а на бизнеса 11 млрд. евро годишно в контакта с администрацията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега