Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европейски шампионат закрива Киноложката изложба в Бургас

Европейски шампионат закрива Киноложката изложба в Бургас

Най-интересните събития от 5-тото издание на Киноложката изложба в Бургас ще се проведат от 13 до 15 юли.

Най-интересните събития от 5-тото издание на Киноложката изложба в Бургас ще се проведат от 13 до 15 юли. Това са последната демонстрация по аджилити и Европейския шампионат, който ще закрие тазгодишната изложба. Това стана ясно на пресконференция в Община Бургас с участието на президентът на Световния киноложки алианс и председател на Испанската киноложка федерация Мария Ферер, председателят на Българския републикански киноложки клуб и съпрезидент на Световния киноложки алианс Аврам Петков и ген. Леонид Белкин –  президент на киноложкия съюз в Украйна и главен атаман на украинските казаци.

„На 13 юли от 20.00 часа ще се състои последното състезание по аджилити. Демонстрациите се радват на голям интерес и въпреки че се провеждат за първи път тази година набират голяма популярност“, разказа Аврам Петков. Самият спорт включва от 20 до 25 уреда, представляващи препятствия като люлки, тунели, пирамиоди и др. В аджилити няма ограничение на породите кучета, които могат да участват. Те се подбират единствено по височина – 20, 30, 40 и над 40 см. Желанието на организаторите е спорта да получи заслужено място в Олимпийската програма от догодина.

В събота /14 юли/ ще се проведат състезанията за Испанската купа, а в неделя /15 юли/ е Европейският шампионат, с който ще бъде закрито тазгодишното издание на Киноложката изложба в Бургас. Президентът на Световния киноложки алианс Мария Ферер не спести комплименти за града – домакин и сподели, че през 2013 година ще бъде предоставена възможност на български ученици да изучават кинология на високо ниво в Испания. Световният киноложки алианс има свои клонове в 63 страни на пет континента.                        

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега