Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европейският съд: Неизползваните автомобили също трябва да имат "Гражданска"

Европейският съд: Неизползваните автомобили също трябва да имат "Гражданска"

Ако колата е в състояние да бъде управлявана и не е изведена от движение по законен път, задължението остава.

Неизползваните автомобили, които не са изтеглени от движение, съгласно установените процедури, също трябва да имат задължителната застраховка "Гражданска отговорност", независимо дали се употребяват, или са паркирани върху частна земя. Това отсъди Европейският съд в Люксембург.

Делото бе образувано по жалба на португалка, която спряла да кара колата си по здравословни причини. През ноември 2006 година синът й, без нейното знание, взел возилото и катастрофирал. При инцидента загинали водачът и двамата пътници в колата. Застрахователният фонд изплатил дължимите обезщетения в размер на 437 345.85 евро и завел дело срещу собственичката на колата с изтекла застраховка.

Тя, на свой ред, оспорила иска като се обосновала, че няма вина за инцидента, а автомобилът й бил паркиран в собствения й двор. Защитата й била, че нямала намерение да кара колата и поради тази причина не била сключила задължителната застраховка. По думите й, не била длъжна да го прави, ако не смята да използва автомобила.

Евросъдът обаче отсъди, че независимо от намеренията си, собственикът на автомобил с валидна регистрация, който по документи е в движение, е длъжен да има застраховката, според настоящите регламенти на ЕС. Ако колата е в състояние да бъде управлявана и не е изведена от движение по законен път, задължението остава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега