Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европол: Ислямска държава променя тактиката си в Европа

Европол: Ислямска държава променя тактиката си в Европа

Според тях, страните на Стария континент трябва да бъдат подготвени за нови посегателства от страна на клетки на ИД и отделни радикализирани лица.

Терористичната организация, известна като Ислямска държава (ИД), променя тактиката си при операциите в Европа, твърдят анализаторите от Европейска полицейска служба (Европол). Според тях, страните на Стария континент трябва да бъдат подготвени за нови посегателства от страна на клетки на ИД и отделни радикализирани лица.

Антитерористичният отдел на Европол публикува специализиран доклад, който да послужи на отделните страни членки за подготовката им в противодействието и защитата срещу тероризма. В него се изтъкват настоящите особености във функционирането на терористичните организации и клетки, като експертите апелират службите за сигурност в отделните страни да проявят бдителност и да бъдат готови за евентуални нови атаки.

Според анализаторите на Европол, е много вероятно да се използват сходни оръжия и снаряжение при евентуални бъдещи атаки на територията на Съюза. Тъй като за момента ИД губи битката на територията на Сирия и Ирак, това може да стане повод за множество бойци на организацията, а и техните семейства, да се отправят към Европа или други конфликтни региони.

Експертите твърдят, че една от най-големите опасности в момента е приетите в Европа бежанци да не станат обект на радикализирани клетки, набиращи нови членове за редиците на ИД. Властите трябва да бъдат на щрек и за възможни взаимоотношения и сделки между бойци на терористичната организация и отявлени представители на престъпността.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега