Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европол извърши 58 ареста при спецоперация срещу трафика на оръжия

Европол извърши 58 ареста при спецоперация срещу трафика на оръжия

Иззети са оръжия, муниции и експлозиви, както и наркотици.

В края на месец февруари на територията на седемнадесет европейски страни се проведе специализирана операция срещу трафика на оръжие. Инициативата бе на Европол и в резултат бяха извършени 58 ареста. Иззети са оръжия, муниции и експлозиви, както и наркотици, предават от МВР.

В операцията се включиха Белгия, България, Хърватска, Унгария, Гърция, Нидерландия, Румъния, Словения, Испания, Швеция, Великобритания, Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Черна Гора и Сърбия. От българска страна са участвали структури на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, Главна дирекция „Гранична полиция”, Дирекция „Международно оперативно сътрудничество”, представители на Агенция „Митници”.

За три дни са осъществени завишени проверки на превозни средства на конкретни ГКПП-та, избрани на базата на анализ на риска и налична информация по отношение на трафика на оръжие през сухопътните граници. В хода на акцията са арестувани общо 58 лица, иззети са 48 оръжия, 833 различни по вид муниции, 4 ръчни гранати и приблизително 500 грама пластичен експлозив.

Иззети са и наркотични вещества, в това число - приблизително 505 кг марихуана и 53 кг таблетки екстази. Предотвратен е трафик на 765 пакета контрабандни цигари и на  откраднат автомобил, установени са 8 опита за използване на подправени визи/документи.

За целите на операцията, в централата на Европол (Хага, Нидерландия), е създаден Оперативен координационен център с участието на служители на участващите страни и организации (Европол, Интерпол и Фронтекс). В центъра е осъществявана координация на международно ниво в реално време и обмен на информация по отношение на проверяваните лица и обекти. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега