Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Един от "Атака" осигури кворума в парламента

Един от "Атака" осигури кворума в парламента

Един депутат от "Атака" се регистрира в парламента и така осигури кворума от 121 депутати в пленарната зала за предстоящото гласуване на кабинета "Орешарски".

Един депутат от "Атака" се регистрира в парламента и така осигури кворума от 121 депутати в пленарната зала за предстоящото гласуване на кабинета "Орешарски".  Лидерът на „Атака” Волен Сидеров призна пред народните избраници от трибуната, че гласът, който осигури кворум е негов.

„За разлика от тук седящите 97 представители на ГЕРБ, аз съм отговорен”, отсече той. "Това ли е вашата представа за парламентаризъм, да провалите заседание, на което присъстват президент, патриарх, посланици", обърна се той към ГЕРБ. Обществеността очаква парламентът да работи, а вие саботирате това, продължи Сидеров. „Колко пари струват приказките на Борисов, че той разбира кризисния момент при положение, че се опитахте да провалите днешното заседание, в което точка първа са промените в Наказателния кодекс, което е и наше предложение, защото искаме да защитим лекарите, които ги нападат”, мотивира действията си лидерът на националистите.

Той обвини депутатите от ГЕРБ в трикове и саботаж на парламента, но в същото време подчерта, че „Атака” е гарант за неуспех на опитите им. Сидеров за пореден път отсече, че неговите депутати няма да подкрепят правителството на Орешарски.Поемам грижата да разобличавам управлението на ГЕРБ, закани се Сидеров.  

Народните представители от ГЕРБ не се регистрираха. След като стана ясно, че има кворум, депутатите на Бойко Борисов вкупом излязоха от пленарната зала, по-късно обаче се върнаха.

„Ние не се регистрирахме. Близо две минути председателят Михаил Миков чакаше някой да се регистрира. „Атака” даде единия глас – това правителство ще е несменяемо благодарение на Волен Сидеров,” заяви лидерът Бойко Борисов в кулоарите.Седем минути бяха нужни, за да се събере необходимият кворум, който стана обект на широко обсъждане преди днешното заседание заради процедурните схватки около математическия паритет между партньорите от БСП и ДПС и другите парламентарни партии – ГЕРБ и „Атака”.

В последните секунди един депутат от партията на Волен Сидеров осигури кворума, който бе посрещнат с аплодисменти от страна на Бойко Борисов.„Видяхме новата Тройна коалиция – БСП, ДПС и „Атака”. Искахме да покажем на хората как са ги лъгали по време на изборите,” заяви още Бойко Борисов, но посочи, че парламентарната група на ГЕРБ ще се върне в залата и ще гласува при гледането на състава на кабинета „Орешарски”. 

"С днешното гласуване, с което Волен Сидеров подкрепи изучаването на майчин език, както министърката на спорта предлага, той действително ще има проблем със своите избиратели", добави Борисов.Той определи като измишльотини твърденията на Сидеров, че получил заплахи от ГЕРБ. "Нито съм го чувал, нито съм го виждал, нито някой от нас е говорил с него, така че от днес нататък - и аз имам заплаха от БСП, ДПС и "Атака." Питайте ги защо ме заплашват. Толкова е вярно, колкото и обратното. Аз с измишльотини не се занимавам", заяви Борисов.

Малко по-рано днес Волен Сидеров заяви пред журналисти, че има заплахи срещу него от страна на ГЕРБ. В залата днес е цялото служебно правителство, президентът Росен Плевнелиев, магистрати, посланици и религиозни лидери.        

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега