Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Единна платформа и мобилно събират всичко за туризма у нас на едно място

Единна платформа и мобилно събират всичко за туризма у нас на едно място

Иновативният продукт бе представен днес от министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на английска технологична компания.

"I Love Bulgaria" - така се нарича новата единна платформа и мобилно приложение, които обединяват всички елементи на туристическия сектор. В системата ще влязат всички компоненти на комплексната туристическа услуга - места за настаняване, заведения за хранене, нощен живот, атракции и туристически обекти и всички съпътстващи отдиха услуги, които пазарът предлага.

Иновативният продукт бе представен днес от министъра на туризма НиколинаАнгелкова и представители на английска технологична компания – Horizon SoftwareSolutions, която е разработила продукта. Разработването на системата следва политиката за дигитален маркетинг, поставена от ведомството като основна програма за реклама.

В рамките на ангажимента към Министерството на туризма в проекта савключени 100-те национални туристически обекта. Пилотно продуктът бе пуснат вдве регионални негови версии – за Добрич и за Варна. Днес вече и двете са част от националнатаплатформа, като предстои и множество други общини да бъдат включени. Договореное това да бъде безплатно за тях, стана ясно по време на събитието.

"От днес започва поставянето и на специалнитабели на всеки от обектите,които ще могат да бъдат сканирани през мобилните телефони на туристите и потози начин да научават повече информация за тях“, обясни Николина Ангелкова. Всяка табела има уникалнахолограма – т.нар. QR код, който може да се сканира с мобилно устройство. Такатуристът получава информация за обекта, който е посетил, но паралелно с товапечели бонус точки, срещу които получава и поощрителни награди.

Информацията е налична на 12 езика, като с течение на времето амбицията на организаторите е наборът от езици да се разширява. Освен че ще бъде полезна за туристите, системата ще бъде от полза и за министерството, и за бизнеса, тъй като ще позволява статистически да се установи кои са предпочитаните услуги и дестинации.

"Така ние ще имаме много точна информация туристите от кои важни занас туристически пазари, какво търсят и кои обекти посещават и съответно дапланираме маркетингови кампании таргетирани по националност, пол, възраст идр.“, поясни Ангелкова.

Фирмата-разработчик вече има заявки заизграждане на подобни платформи и за други държави, но България е първата, вкоято тя ще действа с толкова много компоненти, стана ясно по време насъбитието. В момента Horizon Software Solutions разработват I Love France, ILove Monaco, I Love Australia, а плановете са броя на държавите през следващатагодина използващи тази платформа да достигне 50.

В договора между фирмата иМинистерството на туризма е включено както пускането на платформата нанационално ниво, така и маркетинговото му обслужване и възможността забезплатно включване на общините към него.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега