Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Една комисия ще контролира системата за ТЕЛК

Една комисия ще контролира системата за ТЕЛК

Държавата обсъжда новия проект за промяна на регламента за ТЕЛК с националните организации на хората с увреждания.

Една комисия ще контролира системата за ТЕЛК, вместо досегашните седем ведомства. Тя ще функционира към НОИ и ще работи и по сигнали. Това се договориха представители на правителството и националните организации на хората с увреждания. На специална среща днес двете страни обсъдиха поправките в падналия проект за изменение на регламента за освидетелстване на намалената трудоспособност.

Освен това, новата наредба предвижда хората без увреждания, които имат издаден ТЕЛК, да трябва да възстановят на държавата всички получени средства. Лекарите пък ще носят наказателна отговорност за издаване на документ с невярно съдържание. Това обясни заместник-министърът на труда Султанка Петрова, цитирана от "Дарик".

В случай на сигнал за нарушение, новата комисия ще има право първо да провери по документи. "Ако имат съмнения по документи, тогава ще имат сключени договори с доверени здравни заведения, в които ще се правят изследвания", каза още Петрова.

Новият орган ще проверява бъдещите решения, включително подновените и детските телкове. За лекарите, които допускат издаване на документ с невярно съдържание, се предвижда да носят наказателна отговорност.

Султанка Петрова обясни, че вече са подготвени законодателни промени, които още следващата седмица ще бъдат внесени в парламента след като бъдат обсъдени с организациите на хората с увреждания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега