Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екатерина Захариева положи клетва като министър на правосъдието

Екатерина Захариева положи клетва като министър на правосъдието

Днес Екатерина Захариева положи клетва пред Народното събрание и зае поста министър на правосъдието. По-рано, след час и половина дебати, депутатите одобриха кандидатурата й със 126 гласа "за", 66 "против" и 17 "въздържал се".

Днес Екатерина Захариева положи клетва пред Народното събрание и зае поста министър на правосъдието. По-рано, след час и половина дебати, депутатите одобриха кандидатурата й със 126 гласа "за", 66 "против" и 17 "въздържал се".

"Поемам този пост и отговорността е огромна. При 25 години правене на реформи, няма как хората да не са нетърпеливи и да не очакват видими резултати веднага. Промените в Конституцията вече са факт, то не е никак малко. Необходимо е да променим законите, за да върнем доверието на хората в съдебната власт и на доверието им към магистратите", заяви от трибуната на НС новият правосъден министър.

Тя подчерта, че ще търси подкрепата на политическите сили, независимо дали одобряват издигането й на поста, но твърдо заяви, че няма да влиза в задкулисни политически договорки. Захариева каза и че няма да дава празни обещания, а ще се стреми с работата си да се докаже както пред гражданите, така и пред депутатите и колегите си в правителството.

Захариева е завършила Eзикова гимназия „Бертолт Брехт”, Пазарджик, с изучаване на немски език. 
Магистър по право от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2001 г. до 2003 г. е адвокат. През 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване“ в Министерство на околната среда и водите.
 
От месец август 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресори законодателство, устройство на територията и проекти; държавна собственост; жилищна политика; концесии; ГРАО; регионално развитие; търговски дружества и държавни предприятия. От 13 март до 29 май 2013 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев. След това е Началник на Кабинета на държавния глава. 

От 6 август до 7 ноември 2014 г. е заместник министър-председател по икономическата политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев. След това е Началник на кабинета на държавния глава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега