Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Еко прибори от смола са най-добрата ученическа бизнес идея за 2019-а година

Еко прибори от смола са най-добрата ученическа бизнес идея за 2019-а година

Всички участници получиха грамоти за участие от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.

Идея за изработка и продажба на еко прибори като вилици, ножове, кутии за хранене и шишета, изработени от смола, стана победител в Националното състезание за най-добра бизнес идея. То се проведе в София, а участници бяха 24 от най-добрите ученици предприемачи от цялата страна.

Те бяха разделени в отбори по четирима и трябваше да измислят и представят бизнес модел по темата „Назад към бъдещето – използване на даденостите на природата за бизнес“. Победители станаха единадесетокласникът Николай Николов от Националната търговска гимназия в Пловдив и дванадесетокласниците Магдалена Боцева от НФСГ, Айсер Челеби от Професионалната гимназия по икономика в Смолян и Антон Станков от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Кюстендил. Предлаганите от тях битови пособия от смола може да заместят изцяло пластмасовите, да се използват за многократна употреба и да се разграждат ефективно в природата.

„Епоксидната смола е ресурс, който се добива при естествен природен процес на иглолистните дървета. Това го прави напълно екологичен. В дълбоката древност е бил добре познат и широко използван от хората“, обясниха учениците и допълниха, че целта им е екологични прибори да има във всеки дом, да се предлагат от търговците на дребно и от предприятията за бутилиране на вода. Четиримата победители в състезанието ще бъдат приети без изпит в специалност „Предприемачество“ на УНСС.

На старта му всички участници получиха грамоти за участие от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. Тя посочи, че предприемачеството не е просто учебен предмет, а микс от компетентности, които ще помогнат на учениците да се реализират.

"За изпълнението на една идея трябва не само смелост, но и способност да анализираш къде си сбъркал и как може да подобриш процеса", каза още заместник-министърът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега