Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екоинспектори ученици почистиха устието на река Ропотамо

Екоинспектори ученици почистиха устието на река Ропотамо

За близо 4 часа ученици, учители и еколози напълниха 30 чувала с отпадъци.

Служители от РИОСВ – Бургас, доброволци от химическия техникум „Н.Д. Зелинский“ и деца от читалище „Христо Ботев 1937“ почистиха района около устието на река Ропотамо. За близо 4 часа ученици, учители и еколози напълниха 30 чувала с отпадъци.

Акцията е една от традиционните инициативи на екоинспекцията в Бургас. Тя е посветена на Международния ден на биологичното разнообразие - 22 май.

Тази година темата на Деня е „Нашето биологично разнообразие, нашата  храна, нашето здраве“. Акцентът пада върху многообразието, осигурено от нашите природни системи за човешко съществуване и благоденствие на Земята, като допринася за устойчиво развитие, смекчаване изменението на климата, адаптиране към климатичните промени, възстановяване на екосистемите, по-чиста вода и премахване на гладуването.

Мероприятията ще продължат с награждаването на победителите в националния конкурс "Моите приятели - котките", организиран от Община Бургас и Народно читалище "Христо Ботев 1937" в кв. "Победа", ул. "Кубрат" № 7 на 15 май (сряда) от 16.30 часа и в 12:00 часа на 20 май (понеделник) почистване двора на ОУ "Св. Климент Охридски" в кв. Рудник с презентация за пчелите по повод 20 май - Световния ден на пчелите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега