Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екоинспекцията на проверка в Поморие, нарушения на плаж "Помпата" не бяха открити

Екоинспекцията на проверка в Поморие, нарушения на плаж "Помпата" не бяха открити

РИОСВ – Бургас провери сигнал за „унищожени“ дюни

По сигнал за извършване на строително-монтажни дейности на морския плаж "Помпата" в Поморие и изграждането на плажен бар върху пясъчни дюни, експерти на РИОСВ – Бургас, съвместно с представители на община Поморие, извършиха проверка. Те установиха, че е монтиран преместваем обект.

Временната постройка представлява летен бар с плажни тоалетни, инсталирани в района на седми вълнолом. Те отговарят на специализирана схема за разполагане на преместваемите обекти и съоръжения  за сезон 2017г., съгласувана с Министерството на туризма и главния архитект на община Поморие.

Решението за поставяне е за срок до 2019 г., съгласно договора за концесия, подписан от държавата през 1999-а година. За отпадните битови води от обекта е предвидено и съгласувано заустване в новопроектирана канализационна ревизионна шахта на ул. „Крайбрежна “ за която има съгласуване с „ВиК” ЕАД – Бургас.

При извършения оглед не се установи нерегламентирано заустване на отпадъчни води  в морето и околните терени. Имотът, обект на сигнала, не попада в защитена територия по смисъла на Закона за защитените територии (ЗЗТ) и в защитена зона (Натура 2000) по смисъла на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР), поради което не могат да бъдат приложени разпоредбите на ЗЗТ и ЗБР.

Опазването на дюните извън защитени територии и защитени зони следва да се осъществи по реда на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, по който РИОСВ не е компетентен орган.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега