Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екоинспекцията проверява сигнал за мъртва риба в река Шиваровска

Екоинспекцията проверява сигнал за мъртва риба в река Шиваровска

До този момент данни за замърсяване на водоема няма.

След получен сигнал за наличие на бяло вещество и умряла риба в река Шиваровска (след руенското село Вресово) РИОСВ - Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Регионална лаборатория - Бургас към Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) извършиха незабавна проверка.

"По повърхността на водата в реката се наблюдава опалесценция. При извършения оглед не е констатирано наличие на умряла риба", уточняват от екоинспекцията.

Освен на самата река, оглед е извършен и на находящото се в близост млекоппреработвателно предприятие. Към момента на проверката и по данни от водения експлоатационен дневник, локалното пречиствателно съоръжение (ЛПС) на обекта работи в нормален технологичен режим. Байпасната връзка на ЛПС е пломбирана, с ненарушена цялост.

В мястото на брегово заустване в р. Шиваровска пречистените води са видимо чисти, без цвят. От експерт на Регионална лаборатория – Бургас е взета водна проба за физикохимичен анализ на отпадъчните води на изход ЛПС, които ще бъдат анализирани по показатели, определени в разрешителното за заустване.

По заявка на Басейнова дирекция са взети водни проби от реката - преди и след заустване на млекопреработвателното предприятие, които ще бъдат изследвани по физико-химични показатели: активна реакция, електропроводимост, температура на водата, разтворен кислород, наситеност с кислород, неразтворени вещества, БПК5, ХПК, амониев азот, нитритен азот, нитратен азот, общ азот, общ фосфор, ортофосфати като фосфор, общ остатъчен хлор, мазнини.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега