Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Еколози ни канят "на среща с розово фламинго" край Атанасовското езеро

Еколози ни канят "на среща с розово фламинго" край Атанасовското езеро

Броят на розовите гости на Атанасовското езеро продължава да расте.

Еколози ни канят "на среща с розово фламинго" край Атанасовското езеро в понеделник. Груповият поход е организиран от Българска фондация Биоразнообразие и Зелена Странджа заради рекордния брой от "екзотичните" гости в северната част на резервата.

Сборният пункт е в 17.00 часа на паркинга на аутлета по пътя за Сарафово. Оттам походът е 3,5 км в посока. Маршрутът минава по черен път между тръстиките на обходния канал и езерото, затова организаторите съветват желаещите да се включат да носят удобни обувки. Маршрутът е подходящ и за малки деца, защото е изцяло равен, няма изкачвания и трудности - единствено трябва да се прецени дали ще могат да изминат такова разстояние. 

Участниците ще имат възможността да погледат птиците с бинокли и оптични тръби, осигурени от организаторите, да поснимат и да се насладят на голямото ято, което вече наброява 178 птици в различна възраст - възрастни, млади и малки. Ще могат да видят по какво се различават, как изглежда по-отблизо този екзотичен вид, наистина ли е толкова розов и вярно ли са розови краката му.

За участие е необходимо предварително записване на на e-mail: saltoflife@biodiversity.bg или по телефон на 0896 798908. Таксата за участие е 5 лв. и важи само за възрастни. За осигурен транспорт се доплащат още по 5 лв. от всеки участник - както от възрастните, така и от децата. За транспорт е необходима предварителна заявка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега