Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Еколози правят турне около Атанасовското езеро по случай Деня на влажните зони

Еколози правят турне около Атанасовското езеро по случай Деня на влажните зони

Еколозите от Българска фондация Биоразнообразие ще се срещнат с ученици и граждани от кварталите, които са в непосредствена близост до влажната зона.

Днес отбелязваме Световния ден на влажните зони. Във връзка с екологичната традиция, екипът на проект "Солта на живота" организира турне около Атанасовското езеро, за да се срещне с ученици играждани от кварталите, които са в непосредствена близост до влажната зона.

Идеята е както да се представи по-подробно всичко най-интересно за крайбрежнаталагуна, многообразието от видове, които се срещат в нея, солодобива, кало илуго-лечението и др., така и да се чуе мнението на местните хора, които понякакъв начин са свързани с Атанасовско езеро и проблемите или възможностите,които те виждат.

Предвижда се турнетода мине през кв. Сарафово, кв. Черно море, кв. Рудник, кв. Изгрев и кв. Ветрен.Еколозите от Българска фондация Биоразнообразие ще се срещнат на място съсзаинтересованите и ще изнесат презентация за езерото, ще покажат снимки,клипове и др. Ще има викторини с награди за участниците. Заради ученическатаваканция турнето ще започне на 9 февруари 2017 г.

Тази година се отбелязват 20 години, откакто празникът се чества в България. Началото едадено през 1997 г. и всяка година денят, в който е подписана Конвенцията заопазване на влажните зони с международно значение в гр. Рамсар - Иран (през1971 г.) се чества по целия свят като Световен ден на влажните зони. На тозиден си припомняме необходимостта да сме отговорни към водата, към себе си и къмкрехкия екологичен баланс на цялата планета.

Тази година темата на Деня е Влажните зони: естествена защита срещу бедствия. Честотатана бедствията по света се е увеличила повече от два пъти само за 35 години,задвижвана от климатични и метеорологични рискове като наводнения, тропическициклони и суша. Международната агенция на ООН за водите изчислява, че 90% отвсички природни бедствия са свързани с водата.

Човешкият данък е трагичен: 1,35милиона души са загинали в резултат на бедствия между 1996 - 2015 г. В странитес ниски и средни доходи се случват около 90% от смъртните случаи. В материално отношение,бедствията, свързани с времето са причинили щети за 3,3 трилиона долара впериода между 1980 и 2014 година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега