Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екоминистерството ще търси финансиране за газ анализатори за КАТ в цялата страна

Екоминистерството ще търси финансиране за газ анализатори за КАТ в цялата страна

Столичната община закупи и предостави седем нови газ анализатора за измерване на отработените газове на автомобилите при извършване на регистрация и текущ контрол.

Министърътна околната среда и водите Нено Димов ще преговаря с Европейската комисия завъзможността да се финансира осигуряването на газ анализатори за пунктовете наКАТ в цялата страна. Това съобщи министърът днес в базата на Столичния КАТ, къдетозаедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и началника на Столичната „Пътнаполиция“ комисар Тенчо Тенев беше представена новата техника.

Столичнатаобщина закупи и предостави седем нови газ анализатора за измерване наотработените газове на автомобилите при извършване на регистрация и текущконтрол на Отдел „Пътна полиция“ при СДВР.

„Товае една от първите крачки в посока на подобряване качеството на атмосферниявъздух. Но тъй като само в София няма да е достатъчно, трябва да осигурим газанализатори и в другите 27 от общо 28-те пункта в страната“, каза министърДимов.

Тойпоясни, че в момента по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. (ОПОС)не е допустимо финансиране на подобен тип дейност. Затова министърът щепреговаря с ЕК да одобри  МВР като бенефициент по проект, по който да сезакупи техника за всички пунктове на КАТ. Според министър Димов е възможно тозипроект да се осъществи до края на тази или началото на следващата година.

"Потози начин ще се преборим с един от двата големи източника на замърсяване навъздуха – пътния трафик, другият е битовото отопление“, каза още Нено Димов.Той насърчи усилията на Столичната община в мерките за подобряване на чистотатана въздуха и заяви, че ще бъде засилен също контролът в пунктовете за техническипреглед, в автосервизите и по пътищата.

КметътЙорданка Фандъкова посочи, че решението на Столичната община и СДВР засъвместната инициатива за закупуване на газ анализатори е взето с цел да не седопускат в движение автомобили, които не отговарят на изискванията и замърсяватвъздуха. Стойността на уредите е около 70 хил. лв.

КомисарТенчо Тенев съобщи, че ако при автомобил се установят стойности на отработенитегазове над допустимите, няма да бъде регистриран, а при проверка по улиците вСофия - ще бъде спиран от движение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега