Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експедицията до нос Хорн тръгва от Поморие на Димитровден

Експедицията до нос Хорн тръгва от Поморие на Димитровден

Експедицията до нос Хорн ще вдигне котва от Поморие навръх Димитровден, съобщиха от Община Бургас. Тримата смели авантюристи ще потеглят за най-трудно достъпната точка на земното кълбо стуристическа яхта, дълга 14,20 метра. В рамките на пътуването ще бъдат публикувани снимки и новини от експедицията, а след завръщането на екипажа ще бъде подготвена фотоизложба, проследяваща историческото плаване в снимки, която ще бъде показана в Бургас.

Експедицията до нос Хорн ще вдигне котва от Поморие навръх Димитровден, съобщиха от Община Бургас. Тримата смели авантюристи ще потеглят за най-трудно достъпната точка на земното кълбо стуристическа яхта, дълга 14,20 метра. В рамките на пътуването ще бъдат публикувани снимки и новини от експедицията, а след завръщането на екипажа ще бъде подготвена фотоизложба, проследяваща историческото плаване в снимки, която ще бъде показана в Бургас.

Екипажът в състав капитан Кирил Киров, доктор Иван Моллов и Орлин Василев поема това голямо за всеки мореплавател предизвикателство с амбицията да развеят българското знаме на Морския Еверест.  Заедно с трибагреника,  експедицията ще носи знамената на Бургас и Карлово.

Вече са осигурени необходимите продукти и оборудване за плаването, което ще продължи между 6 и 8 месеца. Дължината на маршрута е 19 000 морски мили. По пътя си ентусиастите ще спират в Малта, Испания, Канарските острови, Бразилия, Аржентина.  

"Нашето плаване не е рекорд, не гоним постижения. А дали ще слезем на брега - Господ ще каже", заяви водачът на експедицията капитан Кирил Киров. Заместник-кметът на Бургас доктор Лорис Мануелян предаде на екипажа флага на морския град и пожела на мореплавателите успех в трудната мисия. 

"За нас е чест, че освен българското знаме, на Морския Еверест ще се развее и знамето на Бургас. Цялата община ще ви подкрепя духом и ще бъде с Вас", допълни доктор Лорис Мануелян. Пътуването на яхтата ще може да бъде наблюдавано в интернет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега