Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експерт: Садете цветя, билки и дървета, за да помогнете на пчелите

Експерт: Садете цветя, билки и дървета, за да помогнете на пчелите

"Ако пчелите изчезнат от лицето на Земята, на човечеството ще му останат четири години живот".

"Ако пчелите изчезнат от лицето на Земята, на човечеството ще му останат четири години живот". Това гласи популярното "пророчество" на Алберт Айнщайн, изказано много преди проблемът да добие настоящите мащаби.

Урбанизацията, климатичните изменения, промяната в селското стопанство, пръскането с пестициди, изчезването на растителни видове, изсичането на горите... Всички тези фактори допринасят за намаляването на популацията на опрашващите насекоми в световен мащаб.

А това, на свой ред, кара еколози и биолози да търсят начин за справяне с проблема. Според експерта по агрикултура Ребека Финеран от Мичиганския щатски университет, всеки от нас може да допринесе за обръщане на тенденцията. Ключът се крие в засаждането на цъфтящи цветя, билки, дървета и други растения, които да осигурят необходимата храна за опрашващите насекоми.

Наблюдавайте периодите, когато настъпва "глад" за тези насекоми във Вашия регион, съветва Финеран.  Засадете в градините около Вас, в сандъчета около дома и офиса си, в парка, растения, които цъфтят в тези периоди, когато липсват цветове, необходими за изхранването на тези насекоми.

"Ключът е в разнообразието от цветове през всеки сезон. Няма точна формула, затова съветвам хората да подхождат креативно", коментира специалистът по растениевъдство. Според Финеран, включително плевелите представляват храна за пчелите и другите опрашващи насекоми. Затова тя съветва хората да не изкореняват тези растения, преди да са разцъфнали, освен ако не могат да ги заменят с цветове, които да осигурят храна за насекомите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега