Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експерти към ИПИ: Здравето и безопасността не са бюрокрация

Експерти към ИПИ: Здравето и безопасността не са бюрокрация

Екипът на портал, посветен на трудовата безопасност, изпрати отворено писмо до ИПИ, с което изразява несъгласие с изследването "Индекс на бюрокрацията".

Във връзка с изследване на Института за пазарна икономика, изводите от което бяха цитирани от екипа на Информационен сайт "PoligrafF", в редакцията ни постъпи Отворено писмо от страна на специалистите, списващи българския сайт за информация и знания за безопасност и здраве при работа "Отговори.инфо".

Екипът на портала изразява категоричното си несъгласие с включването на процедурите по установяване на условия за безопасен труд в графата "бюрокрация". В публикуваното изследване на ИПИ, относно Индекс на бюрокрацията в страната, документацията, посветена на безопасност на труда и трудова медицина, са посочени като елемент на административната тежест, отнемаща време и средства на бизнеса.

"Да, наистина, ние работещите в областта на безопасност и здраве при работа, не можем да се оплачем от липса на бюрокрация и в нашата дейност. Във време, когато данните в България показват запазване и дори увеличаване на броя на смъртните трудови злополуки и увеличаване на нарушенията от страна на работодателите на основни правила по безопасност, да наречеш запознаването наработника с рисковете по време на работа и инструктирането му за това как да пази живота и здравето си бюрокрация, за нас е възмутително", коментират от екипа на "Отговори.инфо".

В отвореното си писмо те категорично осъждат етикета "бюрокрация", поставен на лицата, "които ежедневно полагат усилия именно всеки един човек във фирмата да се прибере вкъщи жив и здрав, същевременно носейки на плещите си опасността от наказателна отговорност, ако това не се случи".

Писмото е изпратено до Института за пазарна икономика, както и до българските медии, отразили резултатите от проведеното изследване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега