Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екстрадират издирвания от Интерпол за убийство украинец, задържан в Бургас

Екстрадират издирвания от Интерпол за убийство украинец, задържан в Бургас

Той бе арестуван в края на януари.

Бургаският окръжен съд допусна екстрадиция на украинския гражданин Олексий Л. и постанови исканото лице да бъде предадено на компетентните власти на Украйна. Мъжът се издирва в Украйна с оглед наказателното му преследване по обвинение за тежко престъпление против личността. Припомняме Ви, че той бе задържан в Бургас в края на януари.

Според украинските власти, той е причинил смъртта на жена чрез заливане с киселина. Пострадалата е била настанена в болница и през ноември е починала. Самата жертва е била на висока публична позиция - изпълнителен директор на Изпълнителния комитет на Общинския съвет в гр. Херсон, Украйна.

Престъплението е съставомерно и по българския Наказателен кодекс, като съответства на признаците на причиняване на смърт по непредпазливост (чл. 124, ал. 1, предл. 1, вр. чл. 20, ал. 3 и ал. 4 от НК), наказуемо с „Лишаване от свобода“ от 3 до 12 години. Същевременно, налице са данни, при които от гледна точка на българското законодателство, деянието на исканото лице, би могло да се квалифицира и като убийство (престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, вр. чл. 20, ал. 3 и ал. 4 от НК), наказуемо с „Лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Припомняме Ви, че мъжът е пристигнал у нас през 2018 г. през ГКПП – Дуранкулак като пешеходец. По време на задържането му, при което е използвана само физическа сила, той е бил с променена външност. Идентифициран е чрез пръстови отпечатъци. На адреса, където е открит, са иззети два паспорта и СИМ карти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега