Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екстрадираха мароканеца, издирван за терористична дейност

Екстрадираха мароканеца, издирван за терористична дейност

Служители на ДМОС и ГД „Охрана” го качиха на самолет за Франция днес.

Днес, с полет за Франция, бе екстрадиран 35-годишният марокански гражданин, задържан у нас, заедно с група от още 26 нелегални имигранти, на 13 януари. Младият мъж е обявен от съдебните власти в родината си за международно издирване по подозрение в терористична дейност и участие в екстремистката групировка Ислямска държава.

Припомняме Ви, че при задържането му, мароканецът твърдял, че е родом от Сирия. У него били открити  5 различни документа за самоличност - сирийска лична карта, сирийски паспорт, испанска лична карта, документ за семейно положение, както и сирийска шофьорска книжка.

Той бе настанен в специален дом за временно настаняване на чужденци - Любимец. В рамките на извършената проверка бе установена и потвърдена самоличността на мъжа – марокански гражданин, както и че е издирван за връзки с ИДИЛ.

Решението за незабавната му екстрадация бе взето от Окръжен съд - Хасково, по официална молба от 14 февруари т.г. от Апелативния съд на Рабат. Съгласно постигната договореност между българските и марокански власти, днес служители на  Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“  и ГД „Охрана” при Министерство на правосъдието извършиха екстрадирането му от България.

Има данни, че мароканецът е организирал обучения на нови бойци. Набирал е средства за дейността на своята терористична клетка и е подготвял атаки. Според последната информация, изнесена от прокуратурата, се подозира, че той е заемал висок пост в йерархията на ИД.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега