Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екстремно състезание събира най-добрите байкъри в Бургас днес

Екстремно състезание събира най-добрите байкъри в Бургас днес

За втора поредна година почитателите на екстремните спортове ще могат да се насладят на изключително атрактивния турнир “Downhill Burgas”. Байк състезанието ще се проведе днес, от 12:30 часа. Лудата надпревара се провежда в местността “Шилото”, в близост до к-с ”Меден Рудник”.

За втора поредна година почитателите на екстремните спортове ще могат да се насладят на изключително атрактивния турнир “Downhill Burgas”. Байк състезанието ще се проведе днес, от 12:30 часа. Лудата надпревара се провежда в местността “Шилото”, в близост до к-с  ”Меден Рудник”.

”Това е един изключително атрактивен спорт. Който го е гледал веднъж, отново ще иска да го види. Главната грижа за нас е да бъде безопасно. Подготвили сме всичко необходимо - освежителни напитки, позиционирани ще бъдат и шатри за отдих” - каза зам.-кметът д-р Лорис Мануелян по време на пресконференция днес.

Местността Шилото е най-високата точка в Бургас. Състезанието “Downhill Burgas” е включено в календара на “Българския Колоездачен Съюз”, което автоматично  го превръща в международно.

”За събитието вече са записани над 100 участника от България, Гърция и Македония. Очакванията ни са много повече български и чуждестранни участници да се запишат на място, часове преди официалния старт” - сподели Николай Жеков, председател на клуб “Shore Invaders”.

В състезанието ще могат да вземат участие колоездачи от почти всички възрастови групи. Различните категории са: 10-14 годишни, 15-17 годишни, и 18-30 годишни. В категория “Мастърс” могат да участват треньорите над 30 +. Една от най-любопитните  групи е категория “Жени”, В нея се разпределят едни от най-смелите и най-мотивирани участници.

”Община Бургас е осигурила 4000 лв. награден фонд за участниците, тъй като турнирът е включен в програмата за отбелязване на “Бургас - Европейски град на спорта 2015”, каза Веселина Деведжиева, началник на отдел “Спорт” към Община Бургас.

Международното състезание “Downhill Burgas” се организира от Община Бургас, в партньорство с клуб “Shore Invaders”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега