Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Електрозахранването към Смолян, Чепеларе и Пампорово е възстановено

Електрозахранването към Смолян, Чепеларе и Пампорово е възстановено

Електрозахранването към Смолян, Чепеларе и Пампорово е възстановено след като Електроенергийният системен оператор (ЕСО) успя да възстанови аварията по 110-киловолтов електропровод от мрежата си „високо напрежение“, която вчера спря захранването към трите места. В останалата част на област Смолян (основно в общините Рудозем, Баните и Мадан) обстановката остава сериозна поради непроходимостта на много от пътищата, паднали дървета и все още изключени подстанции на ЕСО.

Електрозахранванетокъм Смолян, Чепеларе и Пампорово е възстановено след като Електроенергийниятсистемен оператор (ЕСО) успя да възстанови аварията по 110-киловолтовелектропровод от мрежата си „високо напрежение“, която вчера спря захранванетокъм трите места. В останалата част на област Смолян (основно в общинитеРудозем, Баните и Мадан) обстановката остава сериозна поради непроходимостта намного от пътищата, паднали дървета и все още изключени подстанции на ЕСО.  

Проблемнипо същите причини към момента остават части от област Пазарджик в общиниВелинград и Батак, където усилията на EVN Българияи ЕСО са насочени към възстановяване на захранването в близките часове.Сериозна остава обстановката  и в област Кърджали, главно в общинитеАрдино и Кирково, където при възстановяване дейността на подстанциите на ЕСОобстановката би се подобрила значително.  

За тазицел екипите на EVN Българияработят по възстановяване на аварии по мрежата си „средно напрежение“, така чекогато ЕСО възстанови дейността на подстанциите, клиентите на дружествотомаксимално бързо да получат захранване. На места като община Кирково падналият близо 4 метра сняг се очаква да възпрепятствавъзстановителните дейности до края на седмицата, въпреки наличните моторнишейни и ангажираните допълнително екипи от други части на Югоизточна България.  

Общо 160 аварийни екипа на EVNБългария работят за възстановяване на електрозахранването в засегнатите отстихията райони. Екипите са оборудвани с високопроходими автомобили,необходимата специализирана техника и инструменти за отстраняване на тежкиаварии. Досега са регистрирани общо 88 паднали стълба и проводници от мрежата,обслужвана от дружеството.  

Oт сутринта на 07.03.2015 г. в ЕVN Българиядейства Кризисен щаб, който е във връзка с националния координационен център,Гражданска защита, кметове и областни управители. При добро време компанията ев готовност да включи в огледа на авариралите електропроводи ихеликоптер.  Поотношение на наводнената подстанция в община Гълъбово ЕVN Българияуспя с помощта на мини „Марица изток“ да подсигури аварийно електрозахранванеза клиентите си.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега