Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Електронни табла ще показват броя на свободните паркоместа в центъра на града

Електронни табла ще показват броя на свободните паркоместа в центъра на града

Водачите ще проверяват къде има свободно място и през смартфона си.

Нова стъпка към смарт град прави Бургас с пилотното пускане на електронна система, която ще регистрира и указва свободните паркоместа в центъра на града. Броят им ще бъде показван върху електронни табла, а водачите ще могат да правят справки за това къде ще могат да паркират и през мобилния си телефон.

За момента проектът е пилотен и обхваща П-образната зона до сградата на Общината, която включва улиците "Конт Андрованти", "Тракийска" и "Фердинандова", информират от пресцентъра на администрацията. На 30 паркоместа от синята зона в този район вече са инсталирани магнитни датчици в асфалта, които чрез сензори отчитат има ли паркиран автомобил на мястото. Информацията автоматично се изпраща към две електронни информационни табели, разположени на бул. "Христо Ботев" до началото на ул. "Конт Андрованти". По този начин шофьорите виждат дали и колко свободни паркоместа има по тези улици и има ли смисъл да завиват.

Освен чрез табели на самия ъгъл на улица "Конт Андрованти", свободните места за паркиране могат да се следят и през специално изработеното мобилно приложение за смартфони "City Card BG". То дава възможност в реално време да се преброят и проследят свободните и заетите места за паркиране в този участък.

Софтуерът на смарт паркинг системата позволява бързо и лесно извършване на плащанията за почасово паркиране. В него можете да регистрирате повече от един свой автомобил, както и да намерите свободно място в намиращите се наблизо паркинги. Приложението "City Card BG" вече е достъпно за всички електронни устройства на Android или iPhone и може да се изтегли безплатно от Google play и App store.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега