Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Елка Стоянова остава председател на РИК - Бургас

Елка Стоянова остава председател на РИК - Бургас

Областният управител Вълчо Чолаков проведе консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия Бургас.

Областният управител Вълчо Чолаков проведе консултации с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия Бургас за провеждане на избори за членове на Европейски парламент от Република България.

Право на участие в състава на РИК  имат: партия ГЕРБ – 7 членове, коалиция „БСП за България” – 5 членове; партия „ДПС” – 2 членове, коалиция „Обединени патриоти“ – 2 членове, партия „Воля“ – 1 член.

Общият брой на състава на Районна избирателна комисия - Бургас е 19 души. С по един свой представител в Районните избирателни комисии участват и  партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В случая това са Коалиция „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден“ и Коалиция „ Реформаторски блок“.

Политическите сили стигнаха до консенсус за председател на комисията да бъде назначена Елка Стоянова от квотата на ГЕРБ, за заместник-председатели съответно Антон Стоянов от квотата на коалиция „Обединени патриоти“ и Емине Иляз от квотата на ДПС. Секретарското място е за коалиция „БСП за България” и ще се заеме от Георги Михов.

Очаква се днес до края на деня протоколът от консултациите да бъде изпратен в Централна избирателна комисия, която ще излезе с решение за назначаването на РИК Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега