Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Елха на доброто" отново ще грейне в Областна администрация - Бургас

"Елха на доброто" отново ще грейне в Областна администрация - Бургас

Кампанията е ориентирана към деца в риск, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по деинституционализация на деца.

Итази Коледа елхата в Областна управа - Бургас ще бъде не просто украса, асимвол на добротата, грижата и съпричастността. От администрацията наричат инициативата си "Елха на доброто" и приканващ всеки желаещ да се включи в нея.

Кампанията е ориентирана към децав риск, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по деинституционализацияна деца /OКМД/. В дните от 1-ви до 20-и декември, всеки жител или гост на Бургас може да остави своето дарение под коледното дръвче във фоайето на Областнаадминистрация Бургас. Ще бъдат събирани нови дрехи, обувки, храни, играчки илакомства, които в навечерието на празниците да зарадват нуждаещите се.

През2017 г. институциите – членове на ОКМД са работили на терен по 24 случаи за превенцияна изоставянето, 2 случая на деца, които са реинтегрирани в биологичните си семействаи по един на дете, настанено в приемно семейство. Възрастта им е от 0 до 16 години.Миналата година "Елхата на доброто" събра над 50 празнични пакета запо-малко от двадесет дни. С тях бяхаподпомогнати 10 семейства.

"Вярвам, че и тазигодина в кампанията „Елха на доброто” ще се включат много хора с добри сърца,които ще направят по-светли и радостни предстоящите празници за децата вриск", коментира заместник областният управител и ръководител на ОДКМ – проф.Севдалина Турманова.

За по-лесно разпределение наподаръците, молбата на организаторите е пакетите да съдържат бележки с опис насъдържанието им, както и за каква възраст деца са предназначени. Дарения ще сесъбират всеки работен ден в часовия интервал от 09:00до 17:00 часа при портиера в Областна администрация Бургас. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега