Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ето как ще отбележим Седмицата на гората в Бургаско

Ето как ще отбележим Седмицата на гората в Бургаско

Едно от мероприятията е националната инициатива "Лесовъд за един ден".

"Децата и гората на България за бъдещето на Зелена Европа" е мотото на традиционната Седмица на гората през 2018 година, която официално се чества през първата пълна седмица на април месец. Поради големия обществен интерес тази година в програмата отново са включени много допълнителни мероприятия, които ще дадат своя старт още на 30 март и ще продължат до 14 април из цялата страна.

В различните събития, част от Седмицата на гората, са включени Изпълнителна агенция по горите, Регионалните дирекции по горите, структурите на шестте държавни горски предприятия, природните паркове и общинските горски структури.

Едно от мероприятията, което се радва на огромен интерес  от страна на подрастващото поколение е националната инициатива "Лесовъд за един ден". Тя ще се проведе на 12 април 2018 г., от 10.00 ч. на територията на община Приморско, тракийско мегалитно светилище "Бегликташ".

В рамките на инициативата сертифицирани експерти по горска педагогика от Регионална дирекция по горите - Бургас и горски служители на Дирекция "Управление и стопанисване на общински гори" - гр. Приморско, ще демонстрират дейностите по опазване и грижа за природата.

На децата от 2 "в" и 4 "г" клас на бургаското ОУ "Братя Миладинови", ще се предостави възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъдите, да научат повече за тяхната отговорната професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

Предвидено е и залесяване с едроразмерни фиданки, като в него участие ще вземат официални гости, ученици и журналисти. Преди да потеглят обратно за Бургас, за децата има и организирано посещение с беседа на Историческия музей на гр. Приморско.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега