Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ефективни присъди за четирима, укрили близо 1,5 млн. лева данъци

Ефективни присъди за четирима, укрили близо 1,5 млн. лева данъци

Четиримата ще лежат в затвора по четири години, прокуратурата иска по-високи присъди.

Специализираният наказателен съд наложи ефективни наказания от по четири години затвор спрямо четирима души, обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни измами. На всеки от четиримата е наложена конфискация на леки автомобили и на по една втора от идеалната част на недвижимите им имоти.

Според обвинителния акт, участниците в групата са осъществявали легална търговска дейност – внос и търговия с месо и млечни продукти от Холандия, Гърция, Полша, Испания, Германия и Великобритания. За да избегнат установяването и плащането на дължим данък те декларирали продажби на дружества без реална търговска дейност, без офиси, персонал,  дълготрайни материални активи - регистрирани на малограмотни и малоимотни лица и непосредствено контролирани от групата. Така участниците минимизирали  данъчния резултат от реалната си търговска дейност и ощетили бюджета с близо 1,5 милиона лева.

Престъпната дейност на групата е прекратена през 2012 г. при специализирана операция на Главна дирекция „Национална полиция“, Областната диракция на МВР-Пловдив, НАП и Специализираната прокуратура. В хода на разследването са извършени десетки експертизи, анализирани са стотици хиляди страници документация, разпитани са огромен брой свидетели.

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд. Специализираната прокуратура ще внесе протест по отношение размера на наложените наказания и ще поиска по-тежка присъда за всеки от участниците в престъпната група.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега