Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жертва на размера заради едното самочувствие

Жертва на размера заради едното самочувствие

В САЩ от години се наблюдава тенденцията родители да "подаряват" на дъщерите си нов чифт гърди по различни поводи - за 18-ия и дори за 16-ия им рожден ден, или за завършването на гимназия.

В САЩ от години се наблюдава тенденцията родители да "подаряват" на дъщерите си нов чифт гърди по различни поводи - за 18-ия и дори за 16-ия им рожден ден, или за завършването на гимназия. А слагат ли лекарите у нас силикон на момичета под 18 години? Логичен въпрос, защото желаещи сред непълнолетните за „корекция” по тялото им не липсват.

Интернет е пълен с форуми, в които млади момичета се съветват как биха могли да убедят родителите си да одобрят и платят за пластична хирургия.  Част от коментарите са подобни на тези: „Искам да си направя корекция на устните, носът и гърдите, но проблемът е, че баща ми е твърдо против пластичните операции - майка ми е по-разбрана, но работата е там, че баща ми изкарва парите”; „Момичета, откъде взимате толкова пари, за да си направите не една, а няколко операции? Току-що прочетох, че не може и на изплащане... Ужас! Толкова кофти, както сега, отдавна не ми е било”.

У нас няма статистика колко и какви естетически корекции се извършват всяка на година, няма и възрастови ограничения за извършването на интервенцията. Забрани за пластична намеса на момичета под 18 години все пак има в държави като Дания и Италия. Истината е, че голяма част от хората, които са използвали услугите на естетичната хирургия твърдят, че това е повишило значително самочувствието им, както и че се е отразило положително на кариерата им и на личния им живот.

Какво се случва обаче, когато си още твърде млад и нито психиката ти, нито тялото са завършили своето развитие? Екип на „Хрътките” се срещна с организатора на конкурса „Мис Силикон”, за да разбере от първо лице тайните и детайлите около това да легнеш под ножа, за да си по-красив. „Моята идея беше да направя един конкурс за жени, които по някакъв начин са се докоснали до пластичната хирургия. В конкуса участват момичета с поне една пластична операция – акцентът по принцип не е върху гърдите.

За съжаление, така се оказа, че акцентът е върху гърдите. Нямала съм момиче под 18 години, защото конкурсите се правят в нощни заведения. Питат ме дали са проститутки - ами откъде да знам, не ги питам с кой си лягат”, казва Мариана Маринова – организатор. Миналогодишната победителка в конкурса е с внушителните два импланта по 750 кубика. Според нея повечето жени се подлагат на подобен род интервенция заради мъжете – за да се харесат и да имат повече завоевания.

Според специалистите у нас, които не отричат, че са имали искания за корекции от страна на непълнолетни момичета, при решението да се подложиш на такава операция, най-важното е да си информиран и да спазваш някакво чувство за мярка. Идеята е поне да не се стига до куриози като при „жената котка”, която за поредна година е на първо място в класациите за най-грозни хора; или при Лоло Ферари, жената с най-големите „напомпани” гърди, която почина, ставайки жертва на размера.

 

Източник: btvnews.bg

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега