Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Живко Господинов: Бургас се нуждае от интелигентни решения за транспортната система

Живко Господинов: Бургас се нуждае от интелигентни решения за транспортната система

Местната структура на БСП представи пореден елемент от своята платформа Визия за Бургас.

Местната структура на БСП представи пореден елемент от своята платформа Визия за Бургас - този път за транспортната система в града. Според общинският председател Живко Господинов е необходимо внедряването на съвременни интелигентни системи, които да решат проблемите, свързани с трафика.

"Настоящата система създава повече хаос, отколкото правила", заяви той и посочи, че проблемите са свързани както с увеличаващия се брой леки автомобили, липсата на места за паркиране и скъпия, но нефункционален градски транспорт.

Решението е във въвеждането на интелигентни транспортни системи, които да управляват трафика и да осигуряват т.нар. зелена вълна, която да намали задръстванията и респективно замърсяването на въздуха, посочи Господинов.

"Има системи за предварително локализиране на превозните средства от градския транспорт и автомобилите със специален режим на движение, които осигуряват предимство на тези автомобили. Чрез GPS те засичат приближаващите превозни средства и променят режима на светофара", обясни местният лидер на левицата, като изтъкна, че тези системи намаляват с 30% времето за придвижване, намаляват вредните емисии с 25% и разходите на гориво с до 9%.

За пореден път народният представител Николай Тишев разкритикува "Синята зона" като "касичка за попълване на общинския бюджет, която не гарантира качествена услуга".

„Синята и зелена зони за паркиране, по принцип, са един инструмент за регулиране на трафика в централна градска част, както и на паркирането.  За съжаление в Бургас тези зони се използват само за взимане на пари. По никакъв начин трафикът и паркирането не са регулирани. Няма и никакво обяснение защо тази услуга поскъпна и годишният стикер се увеличи от 43 лв. на 60 лв.” , каза Николай Тишев.

Социалистите попитаха и къде са буферните паркинги в подходите на града, обещавани от администрацията. Тишев коментира, че паркингите, които се изграждат и рекламират от Общината, всъщност се намират на места, където хората така или иначе си паркирали. Администрацията само "разчертавала местата".

Представителите на БСП засегнаха и още един сериозен проблем, свързан с училищата, около които сутрин и вечер се образуват задръствания заради изпращащите и посрещащите децата си родители. По думите на Чанко Мирчев, проблемът ще бъде отнесен до комисията по транспорт при първа възможност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега