Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Живко Панайотов: Няма да разпродаваме "Хляб и хлебни изделия"

Живко Панайотов: Няма да разпродаваме "Хляб и хлебни изделия"

Пуснатият за продан парцел на бившето предприятие просто не бил необходим.

Не планираме да разпродаваме сградния фонд и имотите на бившето предприятие „Хляб и хлебни изделия“. Това коментира пред БНР - Бургас управителят на „Бургаски пазари“ Живко Панайотов.

Припомняме Ви, че общинското предприятие стана част от управляваното от него дружество по решение на Общински съвет. Сега обаче имоти на вече несъществуващото ОП бяха обявени за продан, като вече има и инвеститор, който предлага добри условия и планира да вложи близо 2 млн. лева в този парцел.

"Имотът за над 14 дка, който продаваме в промишлена зона „Север“ не ни е необходим, но това не означава, че разпродаваме сграден фонд на бившето предприятие. Не става дума за сграден фонд, а става дума за имот, върху който няма сгради. Няма складова база, това са открити площи, които, към момента, не се използват, поне от „Бургаски пазари“ за нищо. „Хляб и хлебни изделия“ не се разпродават сградния фонд! За нас е много по-добре да отдаваме под наем, отколкото да продаваме", посочи Панайотов.

"Бившето предприятие има три банкови кредита и задължение към доставчици. С парите от този имот, който е ипотекиран, ще бъде погасен заем и ще останат свободни финансови средства", уточни шефът на "Бургаски пазари". По думите му предприятието се е стабилизирало и към момента не се планират съкращения.

Бившият хлебозавод не произвежда хляб, производството беше закрито. Функционира само кухнята в „Меден рудник“, която захранва патронажа, млечната кухня и детски градини.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега