Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Живко остава в ареста

Живко остава в ареста

Според психиатричните експертизи, той страда от "параноидна шизофрения", но към датата на престъплението си е бил в "терапевтична ремисия", което означава, че е бил в състояние да прецени действията си.

Бургаският районен съд удовлетвори искането на прокуратурата и постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", спрямо Живко К. - младия бургазлия, който безпричинно ритна пенсионерка на автобусна спирка. Според психиатричните експертизи, той страда от "параноидна шизофрения", но към датата на престъплението си е бил в "терапевтична ремисия", което означава, че е бил в състояние да прецени действията си.

Припомняме Ви, че сцената се разигра на 9-и май, около 15:20 часа в района на автобусната спирка до бл. 61 на бургаския комплекс ”Изгрев”. След като Живко я блъснал безпричинно, 72-годишната Виолета К. паднала на земята. В последствие, при медицински преглед, е установено, че тя има фрактура на таза.

По време на днешното си заседание бяха разпитани петима свидетели, бяха разгледани и направените комплексна съдебна психиатрично - психологична експертиза, съдебно-техническа и фото-портретна експертиза. Съдът прецени, че към момента разполага с достатъчно уличаващи обвиняемия доказателства.

Отчетено бе и това, че деянието не е било провокирано. БРС определи поведението на Живко като "грубо нарушение на обществения ред" - неоправдана агресия на публично място, спрямо възрастен и беззащитен човек. Деецът, макар и временно да се оттеглил отмястото на извършване на престъплението, в последствие отново се е завърнал,замахвайки с камък и отправяйки обидни думи към нея.

"Изложеното очертава Живко К. католице с изключително висока степен на обществена опасност", посочват още от съда, още повече предвид предходните криминалистични регистрации на обвиняемия. Поради риск да се укрие или да извърши друго престъпление, спрямо него бе определена най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд – Бургас можеда бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас в тридневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега