Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жълт код за дъжд и сняг е обявен за цялата страна

Жълт код за дъжд и сняг е обявен за цялата страна

В Бургас предупреждението е за обилни валежи от дъжд.

Предимно облачно ще бъде времето днес. Очакват се и обилни валежи. Жълт код за дъжд и сняг е обявен за цялата страна, предава "Фокус".

Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София - град, София – област, Перник и Кюстендил,където количествата ще са между 10 и 30 л/кв. м., а снежна покривка в планинските райони - от 10 до 25 см.През втората половина от деня валежите от югозапад ще спират.В четири области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се очакват значителни валежи предимно отдъжд, а в планинските райони в нощните часове и от сняг. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м. Снежнапокривка в планината ще бъде до 10-20 см.

Интензивни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол,Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв.м.

Още преди обяд от югозапад валежите ще отслабнат и до вечерта ще спрат, най-късно, вСевероизточна България. Вятърът ще е умерен от изток-североизток, в Източна България до силен, но презденя ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималните температури в крайните югозападнирайони, Горнотракийската низина и по Черноморието ще са между 9 и 14 градуса, в останалата част на страната -предимно между 1 и 6 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, на много места - значителни. До вечерта валежите щеотслабнат и спрат. Вятърът ще е умерен до силен, преди обяд от югоизток, по-късно през деня ще се ориентираот северозапад. Максималните температури ще са между 13-15 градуса, близки до температурата на морската вода.Вълнението на морето ще е 3-4 бала и през деня ще отслабва.

В планините преди обяд ще бъде облачно, на много места с валежи от сняг, под 1700-1800 метра – от дъжд. Още преди обяд от запад валежите щеспират, облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в планините в Източна България. Вятърът ще е силен до бурен, но през деня ще сеориентира от югозапад и ще отслабва. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра –около -1 градус.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега