Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жълт код за обилни валежи е в сила за Бургас днес

Жълт код за обилни валежи е в сила за Бургас днес

Количествата ще са между 20-30 л/кв.м.

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно с валежи от дъжд, вСеверозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг. Жълт код за обилни валежи е в сила за 20 области на страната, включително за Бургас, предава ИА "Фокус".

Жълт код за сняг е в сила за 10 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, София област, София – град. Перник, Кюстендил. В по-голямата част от областите ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка с дебелина до около 10 см.

Код от същата предупредителна степен, но за дъжд е в сила за 6 области – Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали. В тези райони на страната ще има значителни валежи от дъжд, като количествата ще са между 20-30 л/кв.м, прогнозират от НИМХ.

Жълта е степента на опасност за валежи от дъжд и сняг и в Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян. В тези области ще има значителни валежи от дъжд, в планините - от сняг. Очакваните количества на валежа са между 15-25 л/кв.м.

Привечер и през нощта срещу понеделниквалежите ще се усилят, и в Родопската област и Югоизточна България количествата ще са значителни. Ще духадо умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между -3 и 2 градуса. Максималните ще са от 0-4 градуса в северозападните до 8-12 градуса в югоизточните райони настраната.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни привечер по Южното крайбрежие. Ще духаумерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса.Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи, предимно от сняг. Привечер на места в Родопския масивколичествата ще са значителни. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части и силен южен вятър.Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра – около-4 градуса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега